Luiers en toebehoren

Luiers zijn onmisbaar voor je baby, vanaf de eerste levensdag tot aan de zindelijkheid. Logisch dat je daarbij hoge eisen stelt, zodat jouw kind zich behaaglijk voelt en gezond opgroeit.
Jaarlijks worden er in België meer dan 700 miljoen wegwerpluiers gebruikt door baby’s. Elke baby die opgroeit in wegwerpluiers krijgt een erfenis mee van ongeveer anderhalve ton zeer moeilijk afbreekbaar afval.

Door Kiddybips luiers te gebruiken bespaar je op afval, grondstoffen, bomen, transport. Ondanks het extra waterverbruik gedurende het wassen, blijft de ecologische balans positief in het voordeel van de katoenen luiers.
Door Kiddybips te gebruiken lever je een belangrijke bijdrage aan het behoud van onze leefomgeving.

KIES BEWUST EN DENK AAN DE TOEKOMST!!

De voorgevormde katoenen luier oogt als een wegwerpluier. Hij bestaat uit verschillende lagen zacht flanel katoen en sluit met een gemakkelijke klittenband.
Voor ieder kind is er vanaf de geboorte tot aan de zindelijkheidsfase een perfect passende Kiddybips® luier (maattabel). Ook grotere luiers voor de jeugd & volwassenen zijn beschikbaar. (zie rubriek Kiddycare)


WAAROM WASBARE LUIERS

Luiers zijn het belangrijkste kledingstuk voor iedere opgroeiende baby, op weg naar zindelijkheid. Zacht, comfortabel katoen is dan een veel betere keuze dan met chemicaliën geprepareerd papier, verpakt in verstikkend plastic.

De ecologische balans blijft positief in het voordeel van de katoenen doeken, ondanks het gebruik van wasproducten en water nodig voor de reiniging van deze luiers. Volgens het principe van de ladder van Lansink staat preventie voorop: we moeten af van die wegwerp. Het pleit voor de katoenen luiers is daardoor duidelijk.
Bovendien zijn katoenen luiers veel voordeliger in het gebruik. Voor de periode van 2,5 jaar betekent dit een besparing van ongeveer € 625 in vergelijking met wegwerpluiers.

Afval wordt elke dag een groter probleem voor de gemeenten. Wegwerpluiers nemen in België bijna 5% van het gewicht aan restafval voor hun rekening. Elk kindje verbruikt op een periode van 2,5 jaar ongeveer 6.000 wegwerpluiers. Dit vertegenwoordigt per baby een totaal gewicht van ongeveer 1,4 ton moeilijk afbreekbaar afval. Afhankelijk van gemeente tot gemeente kost het verwerken van 1 ton restafval ongeveer € 150. Verschillende gemeenten betalen een deel van de kostprijs van de katoenen luiers terug op vertoon van een aankoopfactuur. Op die manier willen ze ouders ondersteunen en stimuleren in hun zorg voor het milieu. Ook andere gemeenten promoten het gebruik van katoenen luiers door een geschenkpakket luiers aan te bieden bij de geboorteaangifte.


CLASSIC BIO-LINE 

baby CLASSIC

De classic luier is heel comfortabel en al jaren lang de meest verkochte luier uit ons gamma. Gemaakt met Öko-tex 100 flanelkatoen en in zijn binnenkern een vulling van rayon voor de absorptie en polyester om de vorm van de luier na het wassen en drogen te behouden. Deze luier heeft een snelle droogtijd.

De classic bestaat in verschillende maten alsook in de 3in1 meegroeiluier. Doorgaans heeft een kindje slechts 2 maten nodig; Small vanaf de geboorte tot ongeveer 8 kg en daarna Large vanaf 7 kg tot 15kg (zindelijkheidsfase) Zwaardere kindjes en kindjes die moeilijk zindelijk geraken hebben eventueel ook nog een XL maat nodig. Vaak zijn er van de XL slechts enkele luiers noodzakelijk voor het middagdutje en/of de nachtslaap.

Bij pasgeboren kindjes is een Small luier aanvankelijk ruim, maar deze kan mits wat plooiwerk, éénvoudig omgevormd worden tot een XS-maatje.

Zowel de S als L luiers kunnen voor een volgend kindje worden herbruikt. ***

BIO-LINE

De Bio-line is gemaakt van 100% bio-katoen met Skall-label. Zijn binnenkern bestaat uit twee lagen badstof eveneens met skall-label. Badstof heeft door zijn lusjes een hoge absorptiegraad en droogt toch relatief snel. Beschikbare maten : S-L-XL

***Alle luiers kunnen ongeveer 200 à 250 wasbeurten aan. Afhankelijk van de gebruiksduur bij een eerste kindje, kunnen de S luiers meestal voor 2 à 3 kindjes worden gebruikt en de L luiers voor een eerste en voor de helft van de luierperiode bij een tweede kindje. We raden aan om zolang mogelijk de Small’s te gebruiken vooraleer over te schakelen naar een Large maat.


ALL IN ONE 

De all-in-one luier is een combinatie van een zachte binnenluier met daaraan vast een ademende waterdichte nylon buitenlaag. Een vormvaste, sterk absorberende en sneldrogende vulling zorgt er voor dat vocht lang in de binnen-kern van de luier wordt vastgehouden. Elastiekjes rond baby’s billetjes en een persoonlijk instelbare klittenbandsluiting aan de voorzijde zorgen voor een goed aansluitende luier.  Soepel en hypo-allergeen elastiek in de taille en een inzetstruk rond de beentjes, maken de perfecte pasvorm af.

De all-in-one luier raden we aan als extraatje, ideaal op uitstap, de crèche of bij de oppas. Een luxe-versie.


3 in 1

Broekje 3 in 13 in 1 MEEGROEILUIER

Deze luier is een luier dat door handige drukknopjes vooraan, verstelbaar is van S naar M of L. De drie in één luier is zowel in Classic als BIO-line versie verkrijgbaar. Met de drie in één luier verluier je je baby vanaf de geboorte tot de zindelijkheidsfase. 

De 3 in 1 luiers die vanaf de geboorte worden gedragen tot aan de zindelijkheidsfase, zullen al hun 200 à 250 wasbeurten hebben gehad en kunnen daardoor niet opnieuw voor een volgende baby worden gebruikt. Daarom raden we deze luiers aan voor een laatste of enigste kindje. Plant men meerdere kinderen dan adviseren we om met de verschillende maten te werken.


Overbroekjes

wollen broekjeWOLLEN BROEKJE 

Naast nylon of micro)vezel broekjes hebben we ook de wollen overbroekjes.

Wol is na vervilten volledig waterdicht en toch ademend. Tevens is wol zelfreinigend. Wol kan 40% van zijn gewicht aan vocht absorberen en is door zijn unieke lusstructuur ademend en temperatuurregulerend. (Dus niet te warm in de zomer).  Een natuurlijk alternatief voor de nylon overbroekjes.

Wol wordt met de hand gewassen of machinaal op wolwasprogramma.  Om krimp te verhinderen moet je heel waakzaam zijn op de t° van het water. Zowel wassen, spoelen en lanoliseren* doe je best op dezelfde (kamer-)temperatuur. Zoniet gaat de wol ’schrikken’ met krimp als gevolg.

*Lanoliseren : na elke wasbeurt moet de wollen broek opnieuw gelanoliseerd worden. Lanoline is wolvet en dankzij de lanoline wordt het broekje opnieuw waterdicht. Laat het broekje vocht door dan is het tijd om opnieuw te lanoliseren.


nylon broekjesDE NYLON BROEKJES

Over de luier wordt een ademend nylon broekje aangebracht. Dit is om het vocht tegen te houden. Het fijn geweven nylon heeft een luchtdoorlatende coating zodat de huid kan ademen. Het unieke materiaal zorgt voor een gezonde temperatuur, zodat geen irritatie ontstaat.

De beenopeningen en de taille passen perfect rond het lichaam en zorgen voor een maximale bewegingsvrijheid.

Twee versies verkrijgbaar

1. Het gewone optrekbroekje : dit is een gewoon nylon slipje dat ruim tailleert over de luiers heen. 4 maten (cfr maattabel)
2. Het velcro broekje sluit met klittenband waardoor de bilomtrek van het broekje aangepast kan worden door ze smaller of breder te sluiten.

Dit broekje heeft het bijkomend voordeel dat niet altijd de bovenkledij moet afgedaan worden om de baby te verluieren. 4 maten (cfr maattabel)

Naast nylon of micro)vezel broekjes hebben we ook de wollen overbroekjes.


INLEGGERS

POLYESTER INLEG 

Dit drooghouddoekje is van 100% polyester en wordt rechtstreeks op de huid gebruikt. Het vervangt de papier inleg en houdt de billetjes droog. Ideaal tijdens de nacht of bij tanden krijgen, om te vermijden dat sterk geconcentreerde urine baby’s huidje gaat irriteren.


ZIJDEN INLEGGER 

De zijden inlegger wordt sporadisch gebruikt wanneer baby’s huid is geïrriteerd. Wordt rechtstreeks op de huid aangebracht. Zijde is wondhelend voor de huid door zijn bijzondere verkoelende en anti-bacteriële werking.


DE KATOENEN LUIERINLEG

katoenen luierinlegDe katoenen luier-inleg is bedoeld voor extra absorptie tijdens de nacht of bij oudere kinderen, tijdens lange middagdutjes.
De katoenen luierinleg is verkrijgbaar in classic en bio-line versie.

 

 

 


DE PAPIEREN INLEG 

papieren inlegOm de meeste stoelgang op te vangen, wordt in elke luier een cellulose doekje gelegd. Bij het verversen wordt dit samen met de stoelgang ofwel in het toilet gedeponeerd ofwel op de composthoop gegooid. De cellulose inleg is 100 % biologisch afbreekbaar. Verkrijgbaar per rol van 120 vellen, netjes geperforeerd, om bij iedere verschoning in de luier te leggen.

 

 

 


OPBERG LUIERS

LUIERTAS 

luiertasWanneer je met je baby op uitstap wil of indien de baby naar de onthaalmoeder of het kinderdagverblijf gaat, gebruik je de luiertas als opbergsysteem. Deze bestaat uit hetzelfde ademende nylon als de overbroekjes. Ideaal om vuile luiers tijdelijk geurloos in op te bergen.

Small voor 6 luiers : KI510
Large voor 12 luiers : KI511

 

 


LUIEREMMER 

luieremmerIn de luieremmer kan je de gebruikte luiers verzamelen alvorens te wassen. Onze emmers hebben een loszittend deksel waardoor je met één hand de emmer kan openen en de luier er kan ingooien, terwijl je je andere hand vrij hebt om je baby vast te houden. De brede rand van het deksel zorgt ervoor dat alle geurtjes binnenin blijven.

Bij vloeibare stoelgang ga je de emmer voor de helft vullen met water om daarin de luiers te weken. Bij vastere stoelgang kan je de luiers droog in de emmer bewaren. Inweken is dan niet echt nodig want stoelgang werd met de papieren inleg uit de luier verwijderd.

Doe nooit een product in het weekwater. Ervaring heeft ons geleerd dat het gebruik van een inweekproduct vaak té geconcentreerd wordt gebruikt waardoor de katoen van de luier vlugger gaat slijten. Sommige (zelfs ecologische producten) zijn te bijtend waardoor de katoenvezel broos wordt en breekt.

Een klein geutje azijn in het weekwater kan wel. Azijn gaat alle geurtjes neutraliseren.


PEUTERS & ZINDELIJKHEID

PEUTERBROEKJES 

Baby’s blijven geen baby’s. Ook voor de periode van zindelijkheidstraining heeft Kiddybips een gepaste oplossing.

De peuterbroekjes zien eruit als een gewoon slipje, bestaande uit katoen met een microvezel buitenlaag en een extra absorberende binnenkern. Het peuterbroekje is bedoeld om eventuele ongelukjes op te vangen. Na elk ’ongelukje’ moet het peuterbroekje worden uitgedaan om verwarring met een luier te voorkomen. Zo heb je het meeste kans op succes tijdens de potjestraining.

S 10-13 kg  M 12-15 kg   L 14-19 kg  XL 18-23 kg


MAATTABEL

Maat in kg

S

M

L

XL

Luier

3-8 kg

/

7-15 kg

14-23 kg

Overbroek

3-8 kg

7-10 kg

10-15 kg

14-23 kg

Peuterbroek

10-13 kg

12-15 kg

14-19 kg

18-23 kg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


WAT HEB JE NODIG?

PAKKETTEN 

VOORDEEL

PAKKET

Small ( 3-8 kg )

Large (7-15 kg )

XL( 14-23 kg )

3 in 1 luier (3-15 kg)

MEEGROEILUIER

 

CLASSIC

OKO

ALLinONE

CLASSIC

OKO

ALLinONE

CLASSIC

OKO

CLASSIC

OKO

 

Luier  

18

18

18

18

18

18

12

12

18

18

 

Inlegger  

3

3

3

3

3

3

3

3

3

3

 

Papier

3

3

3

2

2

2

2

2

3

3

 

Overbroekje

6

6

/

5 M of L*

5 M of L*

/

3

3

6**

6**

 

Subtotaal €  

 322,35

343.65

319,15

326,60
348,80
337,15
241,30
254,80
402,45
409,35

 

Korting      

-25

-25

-25

-25
-25
-25
-18
-18
-25
-25

 

TOTAAL

297,35

318,65

294,15

301,60

323,80

312,15

223,30

236,80

377,45

384,35

 

 

*Bij large luiers horen M overbroekjes (7-10 kg) of L overbroekjes(10-15 kg)  Gelieve te specifiëren  bij Uw bestelling.

*Indien U geen keuze doorgeeft, leveren we automatisch Medium broekjes

** Gelieve de gewenste maat op te geven S-M of Large.  Indien U geen keuze doorgeeft worden S overbroekjes geleverd.

  

DAGPAKKET

S ( 3-8 kg )

L ( 7-15 kg )

XL(14-23 kg)

3 in 1

 

CLASSIC

 

OKO

 

ALLinONE

 

CLASSIC

 

OKO

 

ALLinONE

 

CLASSIC

 

OKO

 

CLASSIC

 

OKO

Luier 

6

6

6

6

6

6

5

5

6

6

Inlegger 

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Papier Inlegrol

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Overbroekje Ademend

3

3

/

3 M of L

3 M of L

/

2

2

3

3

Totaal in €

 117,40

124,50

102,60

124,00

131,40

108,60

 107,20

 112,70

144,10

146,40


MEEST GESTELDE VRAGEN

Klik hier voor de FAQ's over luiers en toebehoren.

( bron : http://www.kiddybips.be/ )