Leander

Leander stoelen

Leander stoelenLeander stoelen

Beschikbaar in natuur, whitewash, walnoot en zwart.

Stig Leander Nielsen heeft nog een meubel toegevoegd aan het gamma Leander-producten: Een licht en elegant en stevige doorgroeistoel. "Ik werkte met het evenwicht van de stoel - harmonische lijnen - gericht op een lichte en handige stoel, met de stabiliteit en kracht.

De stoel is gemakkelijk aan te passen aan ieder individueel kind - de achterkant van de stoel is in hoogte verstelbaar voor een maximale rugondersteuning. De beugel voor de veiligheid van uw baby is verstelbaar in twee standen, zonder gebruik te maken van gereedschap.
Zit-hoogte en voetsteun-hoogte zijn vrij instelbaar, door middel van 2 schroeven. Je hoeft de stoel niet gans uit elkaar te halen zoals bij andere merken.

De Leander doorgroeistoel is ontworpen voor uw kind, van baby tot tiener.

Leander stoelenLeander stoelLeander stoel

beugel met lederen riem - kussens verkrijgbaar in ecru, olijfgroen, chocolade, zwart, oranje, lime,...

Leander wieg

wieg 1wieg 2

Leander wieg animated

Wanneer een baby wordt geboren, heeft hij gedurende negen maand in een rustige, zacht glijdende omgeving gezeten van de moeder. Deze bewegingen gaven de baby rust, en zorgde voor een intelectuele groei, en stimuleerde zijn zintuigen.
Na de geboorte geeft deze zacht glijdende bewegingen de baby een gevoel van veiligheid en comfort.  Deze drang zal nooit weggaan.

Het idee van de Leander wieg was er gekomen toen de schoonzus van ontwerper Stig Nielsen een tweeling verwachte. Wanneer zij de ene aan het voeden was, wou ze de andere op een veilige en comfortabele manier leggen. Deze wieg was hierin een grote hulp. De schoonzus, dat een verpleegster was, vond dit een tof idee, en zag de nood voor een moderne wieg die alle verwachtingen invulde.

In Denemarken en Noord-Europa, waar de Leander Wieg op de markt kwam midden 2002, is deze zeer gegeerd, zowel bij ouders als in instellingen die werken met premature baby. Professionals zijn het er over eens, dat de zachte bewegingen van deze wieg, zowel het veiligheidgevoel als de stimulatie van de zintuigen geven.

De Leander Wieg is geen nieuwe uitvinding, maar is een combinatie van design en gebruik. De eenvoudige en sculpturale vormgeving is mooi en van de hoogste kwaliteit en zeer praktisch. Het is de traditionele wieg in het nieuwe millennium: tijdloos en modern. De Leander wieg blinkt uit in verschillende toepassingen. Het kan worden gehangen aan een haak in het plafond of aan een statief, die u toelaat om het te verplaatsen in het huis. Het statief evenals de stofkap zijn accessoires. Wanneer je het van de haak haalt, kan de wieg worden gebruikt als een mobiel bed.

De baby's veiligheid is een prioriteit. De structuur en de matras zijn gemaakt van katoen en allergie getest en is in de machine wasbaar op 60 graden Celsius. De ovale vorm heeft geen scherpe randen en de stof is zacht.

Stig Nielsen zegt: "Het is belangrijk voor mij om producten van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen te maken, want ik ben ervan overtuigd dat de kwaliteit de vreugde van het leven verbeterd.  Een wieg kan uiteraard niet de plaats van de ouders' lichamelijk contact met hun kind overnemen, maar ik hoop, het kan een grote hulp kan zijn in hun drukke leven."


Leander bed

Leander bedLeander bed bovenaanzicht

Leander kids on the bed

Leander bedLeander bedLeander bedLeander bedLeander bed

Leander bed animated

 

Mooi, eenvoudig en functioneel
Volgt de progressie van baby tot kleuter naar kind
Van wieg tot junior bed (150cm)
1 aankoop : 5 opties
Een droom van elk kind

Het Leander-bed is uniek op de markt. Het is ontworpen met het perspectief van een kind in het achterhoofd, en het resultaat is een adembenemend oogende wieg dat kan omgebouwd worden tot een junior bed in 5 stappen. Het junior bed-concept is niet nieuw, maar het feit dat dit junior bed eruit ziet als een smal volwassene bed is nieuw, en het feit dat het bed laag bij de grond staat op kleine poten is ook ongebruikelijk.

Stig Leander Nielsen, de ontwerper, zegt: "Ik wilde een kinderbed creëren, het leander Bed, als een natuurlijke uitbreiding van de idee achter de Leander Wieg. Het ergerde me dat de kinderbedden zo traditioneel zijn, geen rekening houdend met de noden van een kind. Dat is de reden dat ik een combinatie wilde maken tussen practisch gebruik en design.

  1. 1. De matrashoogte kan je hoger in de wieg leggen ter bescherming van de rug van de ouders.
    2. De matrasbodem leg je terug lager als de baby kan staan, dit voor zijn veiligheid.
    3. Als peuter wil je meer vrijheid, en kan je als ouder het voorste gedeelte verwijderen. Het kind heeft nog steeds het vertrouwde gevoel van veiligheid door de hoge bedranden, dat hij sinds zijn geboorte kent. Maar de kleuter kan in en uit het bed.
    4. Ook de 3 andere kanten kan je verwijderen, zodat het wiegje op een klein bed lijkt.
    5. Afhankelijk van de groei van uw kind, kan je nu de uitbreiding van uw Leander bed gebruiken zodat dit een junior bed van 150 cm wordt. Deze stukken voor de uitbreiding zitten in uw eerste aankoop van het wiegje, je moet deze dus achteraf niet meer kopen.

Het Leander bed neemt de scandinavische traditie van het vakmanschap en design naar een nieuw niveau van uitmuntendheid. Met zijn ovale vorm, uit Scandinavische beuk, is het bed een waar genot voor het oog. De matras bestaat uit geventileerd koud schuim met een cover van ecotex-behandeld katoen. De hoes is door een speciaal hypoallergeen proces gegaan, en wasbaar op 60°C. De bescherming van de matras en lakens kunnen voor beide, zowel wieg als junior bed, dienen.

Het Leander bed heeft verschillende prijzen gewonnen in Europa, en de vraag naar Leander was zo hoog, dat Leanderform een eigen fabriek heeft moeten opstarten. Geen enkel bestaande leverancier kon aan de hoge kwaliteitseisen leveren, alsook de hoeveelheid. Doordat men niet aan grote hoeveelheden kon produceren, werd de introductie van Leander in vb. Australië uitgesteld tot 2006. Maar men twijfelt er niet over, dat ook daar Leander een groot succes zal zijn.

Winnaar winkeliersprijs 2006Winnaar gouden rammelaar 2006


Leander bed accessoires

Leander bed accessoire